Wasjes

wasjes

Wasgoed gaat bij ons in een gescheiden mand voor fijne was en handdoeken. Kleding wordt eerst gecheckt op tissues en andere dingen in de zakken en daarna binnenstebuiten gekeerd (om de kleding mooi te houden). 

 

Wij wassen zoveel mogelijk op 30 graden en met volle trommels (maar ook zeker niet te vol). De wasjes gaan met droog weer liefst buiten aan de waslijn. Door op lagere temperaturen te wassen, bespaar je stroom.

 

(Robijn) Wasmiddel kopen we in de aanbieding (2 voor de prijs van 1) of bij Kruidvat (grote fles die voordeliger is dan de 2 voor de prijs van 1 flesjes). Jumbo huismerk is ook goed en niet duur.

 

Omdat we vaak wassen op lage temperaturen, kunnen er wasmiddelresten en pluizen achterblijven en kan er bacteriëngroei in de trommel en kuip ontstaan. Dit kan slechte geurtjes en meeldauw veroorzaken. Draai om deze resten te verwijderen en de binnenkant van de wasmachine te reinigen regelmatig een onderhoudsbeurt (1x per kwartaal). Draai met een lege trommel een katoenprogramma op de hoogste temperatuur met een geringe hoeveelheid waspoeder. Controleer ook het deurrubber regelmatig en verwijder pluizen uit de binnenkant. En controleer dan ook het filter van de afvoerpomp; het filter kun je reinigen onder de waterkraan.  

 

We hebben voor de onderhoudsbeurt een reminder in onze agenda gezet :-). De was wordt schoner en het verlengt hopelijk de levensduur van de wasmachine. 

 

In wasmiddel zit vaak al ontkalker, dus ontkalken is waarschijnlijk niet nodig. Mocht je wel kalk zien, draai dan een lege trommel met een ontkalkingsmiddel.