Uitjes

uitjes

Gratis uitjes zijn volop te vinden via Google.

 

Leuke uitstapjes hoeven niet veel te kosten en je kunt ze op regio zoeken.

 

Je kunt zoeken op Uitjes met of zonder kinderen. 

 

Via veilingsites kun je bieden op uitstapjes. Hou er rekening mee dat er soms ook nog € 5,- veilingkosten bij komen. Heb geduld met bieden; bied pas op het laatst en laat het anders voorbij gaan en wacht op de volgende. Er zijn gunstige tijdstippen waarop het rustig is en je meer kans hebt. Een aantal voorbeelden van veilingsites:

 

 

Met www.geocaching.com kun je met een doel gaan wandelen en heb je een digitale schatkaart. Dit is is niet alleen voor de kids leuk. Ook volwassenen doen dit bijvoorbeeld op vakantie. Je kunt de gevonden (kleine) schat ruilen voor iets wat je van thuis meeneemt. Wij hebben wel eens een klein beertje met een bedrukt t-shirtje aangedaan die we konden volgen (waar het beertje allemaal naar toe ging). 

 

Mocht je met de trein willen gaan; er zijn diverse dagkaarten verkrijgbaar zodat dit niet duur hoeft te zijn. Bij de NS is een dagretour € 17,50 (in de daluren). Maar je hebt via de NS ook groepstickets. En combitickets met pretparken. Bij Kruidvat kun je soms een dagkaart kopen voor € 15,-. Hema, Blokker, Bakker Bart, Albert Heijn en Jumbo hebben deze ook wel eens. Google eerst en koop niet zomaar een retourtje op het station of kijk op https://treindeal.nl/goedkoop-treinkaartje/ 

 

Mijn moeder nam vroeger altijd boterhammen met omelet mee. En een thermoskan drinken. Je kunt thermoskannetjes ook gebruiken voor koud drinken; doe er eventueel ook een ijsklontje in. 

In mijn handige rugzak zit standaard:

  • Mobiele telefoon (met eventueel oplader en powerbank)
  • Thermosflesje (met drinkdop)
  • Klein eerste hulpsetje met tekenpen
  • Zakdoekjes
  • Zonnebrandolie
  • Plastic tas om door te kunnen zitten
  • Muntgeld (om ergens naar het toilet te kunnen)

 

Veel plezier!