Too good to go

too good to go

1/3 van al het eten dat wereldwijd wordt geproduceerd, wordt verspild; dat is ongeveer 1,3 miljard ton eten.

 

We verspillen niet alleen eten, maar ook alle middelen die nodig zijn om dat eten te produceren, te vervoeren en te bereiden.

En wanneer het eten op de stortplaats belandt en gaat rotten, produceert het methaan. Methaan is een nog krachtiger broeikasgas dan kooldioxide wat de opwarming van de aarde veroorzaakt.

 

Met een Magic Box red je dus eten dat verspild wordt, je vermindert hiermee het broeikaseffect, het is fijn voor je eigen portemonnee en het is leuk!

 

Het is altijd een verrassing wat erin zit (dus wat er die dag bij de door jou gekozen winkel overblijft). In mijn regio kun je zelf overgebleven oliebollen van de oliebollenkraam aan het einde van de dag redden. 

 

Download de TooGoodToGo-app, reserveer een magic box bij jou in de buurt en neem aan het einde van de dag je eigen tas mee naar de winkel.

 

En nog een tip: ben er snel bij, want sommige magic boxen (bijvoorbeeld van Lidl) zijn soms al een dag van tevoren gereserveerd. Onze favorieten zijn Lidl en de plaatselijke bakker. Maar ook de Makro en de Hema doen bijvoorbeeld mee.  Het is erg handig om je favoriete winkels in de app met een hartje als (jouw) favoriet te markeren zodat je deze als eerste ziet.