Sportschool

sportschool

De sportschool hou ik niet vol en is ook prijzig.

Dus heb ik van Youtube en Pinterest 2 oefeningen geplukt. Vóór het douchen plank ik iedere ochtend ruim een minuut. En als het korte-mouwen-weer eraan komt, doe ik arm-oefeningen (3 minuten). 


Verder wandel ik iedere dag minstens een half uur en de stappen houd ik bij met mijn stappenteller. Dit deed ik 1x per week met het rondbrengen van het lokale krantje samen met Yaniek. En 1x per week gezellig met het Buurtpreventieteam mee. Dit is naast een gezellige wandelpartner met een goed gesprek ook nuttig voor het mee bewaken van de veiligheid in onze buurt. 1x per week doe ik boodschappen, maar als we nog iets missen, ga ik deze wandelend halen. De overige dagen wandel ik voor de boodschappen 4,6 km heen en weer. Ik word via mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering nog extra gestimuleerd door een app waarmee ik punten moet verdienen die ik aan het einde van de maand voor cadeaubonnen kan inwisselen.

Wandelen is goed voor je hart, spieren, longen en botten:

  • Door te wandelen verbeter je de conditie van je hart en bloedvaten (het verlaagt het cholesterolgehalte in je bloed en verlaagt de bloeddruk)
  • Je verbrandt vet (175 kcal in een half uur)
  • Je verbetert je conditie (je longen kunnen meer zuurstof opnemen)
  • Helpt het kraakbeen opbouwen waardoor je soepel blijft
  • Wandelen stimuleert je hersenen (een lunchwandeling op het werk doet wonderen)
  • Wandelen ontspant en je kunt ook lekkerder slapen 

Ik probeer zoveel mogelijk de auto te laten staan en de fiets te pakken of te lopen. 

 

Zo blijf ik fit en spaar ik de kosten van een sportabonnement en van benzine uit. 

 

Wat ook een hele goede gratis workout schijnt te zijn is 'Nederland in Beweging' wat ook via internet te zien is (Maxvandaag.nl). 

 

Mocht de sportschool wel jouw ding zijn, dan is een gezamenlijk abonnement bij Basis Fit misschien wat voor jou. Daarmee kun je ook thuis sporten.