Verspilling tegengaan
Wij hebben met z’n tweeën voor 1 dag aan een half brood al teveel, dus bewaren we een gedeelte na aankoop in de diepvriezer. Op -18 graden vriesstand blijft brood ongeveer twee maanden
z’n smaak behouden. 's Ochtends heb je het bevroren brood snel ontdooid.
Afhankelijk van de toevoegingen blijft het ene brood langer vers dan het andere.
Maar als als er toch brood wordt overhouden en het dus ‘oud brood’ is geworden, kun je er heel veel mee doen. Niet aan de eendjes geven, want dat is niet goed voor ze en het trekt ongedierte aan.
Je kunt er hele lekkere dingen voor jezelf mee maken:
Brood roosteren is het gemakkelijkst; een getoaste boterham met jam bijvoorbeeld.
Met een tosti kun je eindeloos variëren, zie ook onze appeltosti met oud suikerbrood of banaantosti met nutella. Je kunt de tosti maken in een tosti-apparaat of bakken in een koekenpan.
Voor een tosti met ham en kaas liggen bij ons in de diepvriezer altijd wel wat plakjes ham. Ik strooi er dan wat Italiaanse kruiden over en als we hebben een plakje tomaat. Lekker met tomatenketchup.
Voor wentelteefjes moeten we heel veel brood over hebben of bij pakken uit de diepvriezer.
Want daarvan gaan er ineens heel veel sneetjes brood in een puber.
Deze wentelteefjes zijn snel gebakken en vormen een heerlijk ontbijtje.
Een broodpizza smaakt net zo lekker als een gekochte pizza uit de supermarkt; ook lekker knapperig.
Je kunt 'm in een koekenpan maken met overgebleven brood.
Wij hebben deze gemaakt met bruin brood met overgebleven geraspte kaas.
De link naar het recept van broodpizza vind je hier .
We doen nog veel meer met oud brood, maar hebben hier (nog) geen foto's van:
Brood hoeft dus niet meer weggegooid te worden; heel lekker en wel zo duurzaam.
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)