Extra inkomsten

extra inkomsten

Kranten-/folderwijkje
Wij hebben een krantenwijkje van een lokale krant gehad waarvan Yaniek zijn zakgeld had en waarvan we alvast spaarden voor zijn rijbewijs. Dit leverde per maand (afhankelijk van het aantal extra folders) ongeveer tussen € 40,- en € 50,- op.  Dat is ongeveer € 500,- per jaar exclusief de kerstwensen (is ook ongeveer € 300,-). Met € 800,- per jaar moesten we 3 jaar kranten rondbrengen (kost 2 uur tijd per week) om het rijbewijs bij elkaar te sparen.  Vanaf zijn 15e heeft Yaniek en ander baantje genomen.

In de vakanties brachten we ook folders rond als invaller (1 uur  ongeveer € 5,-, 123 adressen).

 

Een krantenwijk 's ochtends of alleen op zaterdag kan vanaf 15 jaar. Vanaf 18 jaar geldt een uurloon van € 10,30 en op zaterdag geldt een toeslag. Dit is wel veel zwaarder werk dan een middagkrant. 

 

Kleding
Als we kleding of andere spullen niet meer gebruiken, zetten we deze te koop. Dit doen we via Marktplaats of via Facebook . Een andere app om kleding te verkopen is Vinted of de site van Swopster. Kleding verkoopt beter met een 'aan'-foto (foto waarop de kleding wordt gedragen). 

 

Huisdierenoppas

Huisdierenoppas.nl is een portal als je wilt oppassen op een hond, konijn of een kat bij jou in de buurt. 

 

TSO (Tussenschoolse Opvang)

Als je tussen de middag een uurtje over hebt en je het leuk vindt om met kinderen om te gaan; op basisscholen zoeken ze altijd wel enthousiaste oppas(groot)ouders. Het is een

belastingvrije vrijwilligersbijdrage van € 10,- per keer. Je krijgt ook een gratis EHBO-training.

 

Koopzegeltjes supermarkt

De rente bij de supermarkt is erg aantrekkelijk. Bij de bank levert het niks meer op. Bij de Plus is iedere euro die je spaart € 1,50 waard (bij iedere euro aan boodschappen koop je voor 2 cent een koopzegel). De Plus is qua spaarsysteem ('rente') het gunstigst. 

 

Auto delen

Een andere manier voor extra inkomsten is het verhuren van je auto; dit kan o.a. via SnappCar. 

 

Reclame rijden

Als je je auto niet wilt verhuren, maar toch met je auto wilt bijverdienen, dan kun je je auto met reclame laten bestickeren (reclame rijden). Je kunt je aanmelden via ReclameRijdenNederland.nl . Dan komt je auto in een landelijke datebase waar adverteerders toegang toe hebben. Je ontvangt hiervoor maximaal € 150,- per maand, waarvan je ongeveer € 30,- voor het huren van de bestickering moet afdragen (je houdt

dus ongeveer €120,- per maand over). Daar kun je toch de benzine van betalen.

 

Geld of cadeaubonnen verdienen met het invullen van enquêtes

Via de site Bestebetaaldeenquetes.nl kun je enquêtes invullen als je tijd en zin hebt.

 

Castingbureau

Je kunt je ook nog inschrijven bij een castingbureau; misschien zoeken ze wel jouw gezicht.   

 

Mystery shopper

  • Secret View heeft leuke opdrachten om een review te schrijven waarvoor je een vergoeding kunt ontvangen. Of je mag het gekochte product houden. Voor Secret View heb ik al leuke opdrachten gedaan.
  • MultiValue is een soortgelijke mystery shopper organisatie. Ook voor MultiValue heb ik een mooie opdracht gedaan. 
  • SmartSpotter biedt betaalde opdrachten zoals het maken van foto's van producten in winkels. Hier heb ik goede ervaring mee. Zie ook onze tip via deze link.
  • Roamler is ongeveer zoals SmartSpotter, maar heb ik geen ervaring mee.

Enquêtes invullen

Bij Ipsos i-say kun je bijvoorbeeld meedoen aan onderzoek door enquêtes in te vullen. Je meldt je 1x aan en krijgt dan per mail enquêtes aangeboden. In de I-say app kun je ook zien welke beschikbare onderzoeken er zijn en hoeveel punten je hebt verdiend. Met de punten kun je cadeaubonnen van € 10,- verdienen voor Spotify en Bol.com. Maar ook kun je deze aan een goed doel schenken. De ene enquête levert meer punten op dan de andere. En het kan zijn dat ze al genoeg mensen hebben met jouw profiel; dan krijg je 5 punten voor de moeite. Als je je profiel volledig invult, maak je kans op meer onderzoeken. Een onderzoek kan 18 minuten duren, maar er zijn ook kortere. Andere marktonderzoekers bij je cadeaubonnen kunt verdienen zijn: Opinieland.nl en www.enquetevergelijk.nl .

 

Ik heb me eerder aangemeld bij PanelWizard: hier komen niet zoveel enquêtes voor mij op.

 

Euroclix levert naar mijn mening het allermeeste op; vooral ook door de rente die ze bieden als je je tegoed opspaart. Zie ook de uitgebreide blog bij Tips. 

Kamer verhuren

Een platform waar huiseigenaren woonruimte (een kamer) kunnen verhuren aan buitenlandse werknemers: www.flexhomies.com 

 

=> Let op: Kijk nog wel op de site van de belastingdienst hoeveel neveninkomsten je belastingvrij mag hebben.