RECEPTEN

KANEELVINGERS

Algemeen

Een zoete snack; een typisch geval van even heel snel fijn puberfood maken. Als we pakken koekjes in huis hebben, verdwijnen deze als door een soort sprinkhanenplaag bijna onmiddellijk. Het pak wordt mee het hol in gesleept en je ziet er zelf niets meer van. Dat is niet slecht voor mijn lijn, maar toch erg onhandig als er collegapubers mee naar huis komen die allemaal honger hebben. De ingrediënten zijn altijd in huis en in een kwartier kun je ze wat lekkers voorzetten. Of ze maken het even zelf :-)

12 stuks  (je kunt ook prima dunnere maken: 18 stuks)

 

Het eiwit wat overblijft kun je 2 dagen in de koelkast bewaren of wat langer in de vriezer. (Eigeel kan overigens niet in de vriezer). 

 

Zo maak je het

  • Laat de vellen bladerdeeg wat ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de velletjes bladerdeeg in 4 of 6 repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Splits het ei en klop de eidooier los
  • Bestrijk de bovenzijde van de reepjes met het ei (doe ik met een theelepel)
  • Strooi de kaneelsuiker over de reepjes (of als je suiker en kaneel apart hebt, eerst door elkaar roeren en daarna over de reepjes strooien)
  • Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaneelvingers mooi gerezen en bruin zijn

Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
3 vellen bladerdeeg 0,60
1 eierdooier (eiwit in een vershoudbakje bewaren voor meringuekoekjes) 0,25
3 eetlepels kaneelsuiker (of 3 eetlepels suiker en 1 theelepel kaneel) 0,05
Totaal (voor 12 - 18 stuks) 0,90
kaneelvingers
prijs per stuk
 € 0,08
bereiding snel
   
oventemp. 180° C
tijd in oven 15 min
airfryer  n.v.t.

Commentaren: 0