RECEPTEN

WENTELTEEFJES

Algemeen

Wentelteefjes maken we 's ochtends als we oud brood over hebben. Wij vinden het zonde om het eten weg te gooien. Je kunt oud brood ook in de vriezer doen en opsparen om croutons of paneermeel te maken. 

 

Zo maak je het

  • Klop het ei in een schaaltje met 1,5 theelepel kaneelpoeder los en roer de melk erdoor
  • Snij de korstjes van het brood en snij de sneetjes diagonaal doormidden
  • Wentel de driehoekjes brood door het eimelkmengsel.
  • Keer het brood en lepel het eventuele uitgelekte melkmengsel erover
  • Roer de (3 el) suiker met de 1,5 tl kaneelpoeder door elkaar en zet deze op tafel in met een lepel
  • Verhit een eetlepel olie of boter in een bakpan en bak 4 sneetjes aan beide kanten lichtbruin
  • Bestrooi de wentelteefjes met kaneelsuiker

Ook lekker met schenkstroop of maple syrup, of een toef slagroom.

 

Je kunt behalve van oud brood, ook wentelteefjes maken van oliebollen: zie onze link oliebollen.

 

Eet smakelijk! 

Ingrediënten Prijs
6 sneetjes (oud) wit brood 0,40
1 ei 0,20
3 tl kaneelpoeder 0,10
300 ml melk 0,40
3 el kristalsuiker 0,05
2 el olie of boter om in te bakken 0,05
Totaal (12 wentelteefjes, 6 per persoon) 1,20
wentelteefjes met oud brood
Wentelteefjes
prijs p.p.  € 0,60
bereiding kort
   
   
   
   

Commentaren: 0