RECEPTEN

Ontbijtcake

Algemeen

Super snel ontbijtje en niet teveel calorieën; ook niet onbelangrijk (voor mij dan :-). Yaniek lust 'm alleen met veel poedersuiker erover. Je kunt er elk fruit in doen wat je in huis hebt en lekker vindt. Natuurlijk wordt het goedkoper als je fruit van je eigen fruitstruikjes/-boompjes kunt nemen.

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (elektrische oven) of 210 graden (hete luchtoven)
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze in met wat boter
  • Pak een blender en doe hier 80 gram havermout, 2 eieren, 80 gram melk, 4 scheppen kwark en 1 theelepel bakpoeder in en blend dit kort tot een glad beslag
  • Giet het beslag in de cakevorm
  • Strooi wat blauwe bessen en frambozen of ander fruit over het beslag
  • Zet de ontbijtcake 25 minuten in de oven

Eet Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
80 gram havermout(zemelen) 0,25
2 eieren 0,40
80 gram melk 0,12
4 scheppen kwark 0,25
(Rood) fruit zoals blauwe bessen en frambozen 1,50
Bakpoeder 0,05
Totaal (6 personen/stuks) 2,57
ontbijtcake
prijs p.st. (6 st.)
€ 0,42
bereiding kort
   
 Elektr. oven  200° C
 Heteluchtoven  200° C
 Oventijd  25 min.

Commentaren: 0