Algemeen
Weekend; zelf gebakken brood. Je puber zondag's uit bed roepen terwijl het in huis heerlijk naar brood ruikt. Dan komt hij er toch gemakkelijker uit :-).
En het is echt niet veel werk, alleen het laten rijzen kost wat tijd.
Zo maak je het
- Doe de witbroodmix in een kom en voeg 300 ml lauwwarm water en 20 g boter of margarine toe
- Kneed het deeg met de hand of met een mixer met deeghaken op de hoogste stand gedurende 5 minuten goed door, tot het gemakkelijk van de kom loslaat
- Dek de kom met een theedoek af en laat het deeg bij kamertemperatuur circa 20 minuten rijzen
- Bestrooi het aanrecht met bloem
- Trek het gerezen deeg, op het met bloem bestrooide aanrecht, uit tot een platte lap, vouw deze in drieën dicht en druk het deeg weer plat
- Rol de lap nu op ter breedte van het bakblik. Plaats de rol van deeg vervolgens met de naad naar beneden in het ingevette bakblik
- Dek het bakblik met een theedoek af en laat het deeg opnieuw, ca. 40-60 minuten, rijzen tot het ongeveer 2 cm boven het bakblik uitkomt
- Verwarm de oven voor: heteluchtoven 200 graden, elektrische oven 220 graden
- Plaats daarna het bakblik op een rooster onderin een voorverwarmde oven en bak deze in circa 25-35 minuten gaar en bruin. De baktijd kan per oven variëren
- Tot slot: verwijder het bakblik en laat het brood op een rooster afkoelen
Eet Smakelijk!