RECEPTEN

BrOOD

Algemeen

Weekend; zelf gebakken brood. Je puber zondag's uit bed roepen terwijl het in huis heerlijk naar brood ruikt. Dan komt hij er toch gemakkelijker uit :-).
En het is echt niet veel werk, alleen het laten rijzen kost wat tijd.

 

Zo maak je het

  • Doe de witbroodmix in een kom en voeg 300 ml lauwwarm water en 20 g boter of margarine toe
  • Kneed het deeg met de hand of met een mixer met deeghaken op de hoogste stand gedurende 5 minuten goed door, tot het gemakkelijk van de kom loslaat
  • Dek de kom met een theedoek af en laat het deeg bij kamertemperatuur circa 20 minuten rijzen
  • Bestrooi het aanrecht met bloem
  • Trek het gerezen deeg, op het met bloem bestrooide aanrecht, uit tot een platte lap, vouw deze in drieën dicht en druk het deeg weer plat
  • Rol de lap nu op ter breedte van het bakblik. Plaats de rol van deeg vervolgens met de naad naar beneden in het ingevette bakblik
  • Dek het bakblik met een theedoek af en laat het deeg opnieuw, ca. 40-60 minuten, rijzen tot het ongeveer 2 cm boven het bakblik uitkomt
  • Verwarm de oven voor: heteluchtoven 200 graden, elektrische oven 220 graden
  • Plaats daarna het bakblik op een rooster onderin een voorverwarmde oven en bak deze in circa 25-35 minuten gaar en bruin. De baktijd kan per oven variëren
  • Tot slot: verwijder het bakblik en laat het brood op een rooster afkoelen

Eet Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
1 pak Mix voor wit brood Plus 1,03
20 gram margarine 0,05
300 ml lauwwarm water 0,00
Totaal (4 p.) 1,08
brood
prijs p.p. (4 p.)
€ 0,27
bereiding lang
   
elektr. oven 220° C
heteluchtoven 200° C
oventijd 25-35m

Commentaren: 0