RECEPTEN

Banaanflensjes

Algemeen

Gezond ontbijten met een banaan (die Yaniek alleen maar gebakken lust), ei, melk en havermout. Haverzemelen bevatten veel voedingsvezels, die ook een cholesterolverlagende werking blijken te hebben. Maar het is vooral een heel lekker ontbijtje.

 

Zo maak je het

  • Prak de banaan
  • Voeg het ei, ongeveer 50 gram havermout in een kom en roer dit goed door zodat de havermout zachter wordt (Mocht je geen fijne havermout hebben, dan even eerst in de keukenmachine fijnmalen)
  • Voeg melk toe tot het de gewenste dikte heeft
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag
  • Giet wat beslag in de pan; ik bak kleine pancakes omdat deze anders gemakkelijk breken als je ze omdraait
  • Keer de pancake en bak de andere kant ook mooi bruin
  • De pancake is al heel zoet door de banaan, maar wat kaneel of chocoladepoeder erover heen is erg lekker

Eet Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
50 gram havermoutzemelen 0,15
1 ei 0,20
1 banaan 0,25
1 scheut melk (ongeveer 50 ml.) 0,08
Totaal (3 p./6 stuks) 0,68
bananenflensjes
prijs p.st. (6 st.)
€ 0,11
bereiding kort
   
   
   
   


Commentaren: 0