RECEPTEN

KAAS PANNENKOEK

Algemeen

Hebben jullie dat ook altijd dat er geraspte kaas overblijft? De volgende dag staat er bij ons dan kaaspannenkoek op het menu. Ideaal om de geraspte kaas op te maken; weggooien is zonde. We maken hier (O)ma ook heel erg blij mee. Pannenkoekenmix hebben we altijd wel in huis. Wij maken nooit een heel pak op en verpakken het na gebruik goed om te bewaren voor een volgende keer.

 

Zo maak je het

  • Strooi eierpannenkoekenmix in een mengkom
  • Voeg er water bij zodat het schenkbaar wordt (hoe meer water, hoe dunner de pannenkoek, dus let op dat je niet teveel water erbij doet, anders wordt de kaas te zwaar)
  • Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan
  • Giet in het midden van de pan het beslag en beweeg de pan zodat je het beslag wat gelijkmatig verdeelt en het rondje groter maakt
  • Strooi er wat kaas over
  • Op de middelste stand niet te hard bakken en kijk of je gaatjes ziet ontstaan/het beslag ziet 'opdrogen' (je kunt ook checken om een randje op te tillen). Schud de pan eerst wat op een neer zodat de pannenkoek goed los van de pan is
  • Keer voorzichtig de pannenkoek om en bak tot de kaas mooi lichtbruin is (let op, dit gaat snel)

Wij vinden het lekker met schenkstroop en/of poedersuiker (de hartige met zoete smaak).

 

Ook lekker koud te eten om mee te nemen in je lunchbox.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs

 Eiererpannenkoekenmix (alleen water)

0,08
 Geraspte kaas 0,15
 Olie om in te bakken 0,05
Totaal 0,28
kaaspannenkoek
prijs p.p.  € 0,28
bereiding kort
   
   
   
   

Commentaren: 0