RECEPTEN

BROODJE BAL

Algemeen

Heerlijke gehaktballen van De Librije, een recept uit Allerhande. Wij maken het niet met de fond; wij hoeven geen jus erbij en doen de bal op een broodje, vandaar dat we het met bouillon klaarmaken.


Het wordt zo een hele fijne lunchtrommel!

 

Zo maak je het

  • Meng alle ingrediënten (behalve de boter en de bouillon) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd
  • Verdeel het in porties en draai er ballen van. Probeer ze even groot te houden
  • Laat de ballen afgedekt 30 min. rusten in de koelkast
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan
  • Kook water en los de bouillonblokjes op (zie op de verpakking hoeveel blokjes voor 300 ml. bouillon)
  • Schenk de bouillon erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 min. op laag vuur gaar worden.

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
500 gr rundergehakt 3,69
300 ml runderbouillon 0,13
2 eieren 0,40
80 gr paneermeel 0,17
2 el grove mosterd 0,10
2 el ketjap manis 0,10
1 tl zout 0,03
1 tl cayennepeper 0,03
50 gr margarine of ongezouten roomboter 0,07
Totaal (9 grote gehaktballen) 4,72
broodje bal
prijs p.st. € 0,52
bereiding gemid.
   
   
   
   

Commentaren: 0