RECEPTEN

BANANENWAFEL

Algemeen

Warm is de bananenwafel het allerallerlekkerst, maar deze is ook lekker om koud mee te nemen in je lunchbox. Met misschien wat bosbessen of aardbeien uit eigen tuin erbij. Als je het toefje slagroom en de suiker achterwege laat (het is zoet genoeg), is het een gezonde heerlijke lunch.

Het wafelbeslag kan ook met kokosmeel worden gemaakt, maar amandelmeel vinden wij lekkerder. 

 

Wij hebben een multifunctioneel apparaat met uitneembare platen om ook tosti's te kunnen bakken. Die ruitjes horen er zowel boven als onder echt in voor de wafelervaring, maar je kunt ook met een mal in de oven werken (als je geen multi-ijzer hebt). 

 

Zo maak je het

  • Verwarm het wafelijzer voor (als je meerdere standen hebt, de middelhoge stand)
  • Doe alle ingrediënten (behalve de olie of bakspray) in een blender en mix tot een glad beslag.
  • Laat het beslag een paar minuten bezinken en roer het nog een keertje door
  • Vet het wafelijzer in met de olie of spray
  • Giet de helft van het beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten; even voorzichtig optillen en kijken of de wafels mooi bruin zijn)
  • Haal de wafel er met een houten lepel, satéprikker of sushistokje uit)
  • Herhaal met de tweede helft van het beslag

Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
4 eieren  0,80 
1 rijpe banaan 0,23 
2 eetlepels amandelmeel (of kokosmeel) 0,20 
1 theelepel kaneel en/of vanille-extract 0,05 
Beetje zonnebloemolie of bakspray om het wafelijzer  in te vetten 0,05 
Totaal (4 wafels) 1,33
bananenwafel
prijs per wafel  € 0,33
bereiding kort
   
   
   
   


Commentaren: 0