RECEPTEN

BANANENCAKE

Algemeen

Best luxe om bananencake in je lunchtrommel mee te nemen maar Yaniek eet alleen gebakken banaan; gewoon een banaan eettie niet :-). Ik zag dit recept op Landleven en heb in plaats van rozijnen voor walnoten gekozen. Het vult en is lekker en natuurlijk gaat het zo niet iedere dag mee naar school of het werk. Je kunt het per plakje invriezen, maar meestal gaat het zo na school met een kop thee ook wel snel op.

 

Zo maak je het

  • Hak de walnoten grof
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en walnoten (of rozijnen) bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in een elektrische oven (of 160 graden in een heteluchtoven) in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt

Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
 100 gram boter (op kamertemperatuur) 0,22 
 225 gram zelfrijzend bakmeel 0,16 
 Een snufje zout 0,00 
 1 theelepel kaneel 0,05 
 100 gram bruine basterdsuiker 0,13 
 2 eieren 0,40 
 2 eetlepels honing 0,15 
 3 rijpe bananen 0,70 
 handjevol grof gehakte walnoten 0,35 
 Totaal (14 grote plakken) 2,16 
bananencake
prijs per plak € 0,15
bereiding kort
   
elektr.oven 175° C
heteluchtoven 160° C
oventijd 1 uur

Commentaren: 0