RECEPTEN

APPELtosti

Algemeen

 

Met suikerbrood doen we hier best lang dus na een aantal dagen moet deze echt op zijn, óf we bakken er een appeltosti mee. Echt yummie. Het vult heel erg, dus na zo eentje zit je echt wel vol.

 

Let op: wij hebben eigenlijk te dikke plakjes gebruik voor het tosti-ijzer; als je ze wat dunner weet te snijden, gaan er ook meer uit een brood en gaat het tosti-ijzer gemakkelijker dicht. 

 

Zo maak je het

  • Snijd 2 (dunne) plakjes suikerbrood af
  • Snijd een appel door 4 kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwart appel daarna in hele dunne plakjes (voor 1 tosti)
  • (Optioneel voor wentelteefachtig appelbrood: doop het suikerbrood in wat melk)
  • Beleg één kant van één sneetje suikerbrood met de appelschijfjes en strooi wat kaneel over de appel
  • Let het andere sneetje suikerbrood op het andere met appel belegde sneetje.
  • Bak het appelsuikerbrood in een voorverwarmd tosti-apparaat óf in een voorverwarmde airfryer ongeveer 7 minuten op 190 graden

 

Met wat poedersuiker oogt het mooier. Een toefje slagroom en/of een bolletje vanille-ijs is er ook heeeeel lekker bij.

 

Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
 2 sneetjes suikerbrood 0,26 
 een kwart appel 0,15 
kaneelpoeder 0,05 
 (optioneel melk voor een meer wentelteefjesachtige)  
(optioneel met een toefje slagroom)  
Totaal (1 appelsuikerbroodtosti) 0,46
appelbrood
prijs per tosti  € 0,46
bereiding kort
   
   
   
   


Commentaren: 0