RECEPTEN

Tarte tatin

Algemeen

Super snel, goedkoop en heel lekker met een pakje van Koopmans. 8 grote stukken.

 

Zo maak je het

  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor 
  • Klik de (appeltaart)bakvorm vast en leg het bakpapier erin; strijk de bodem glad. Je kunt ook de bakvorm eerst invetten zodat het papier beter blijft plakken
  • Smelt in een steelpannetje de 20 gram boter en neem de pan van het vuur
  • Roer de gesmolten boter door en voeg 2 eetlepels schenkstroop en 1 eetlepel water toe. Roer daarna de inhoud van het zakje karamelsausmix door
  • Verdeel de karamelsaus over de springvormbodem
  • Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. Verdeel de partjes over de bodem op de karamelsaus in een spiraalvorm door vanuit het midden te beginnen (dakpansgewijs)
  • Mix de resterende 75 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig
  • Voeg hieraan de bodemmix en 3 eetlepels water toe en mix alles met de mixer kort door elkaar tot er fijne kruimels ontstaan
  • Verdeel de kruimels over de appels en druk de kruimel met de hand goed aan
  • Plaats de springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven.
  • Bak de tarte tatin in ongeveer 40-45 minuten goudbruin. 
  • Laat de tarte tatin een half uurtje afkoelen, klik de springvorm open en leg een bord op de taart
  • Draai in 1x keer de taart om en verwijder het bakpapiertje voorzichtig

Serveer warm met een bolletje ijs. 

 

Je kunt de taart voor het bakken ook in de koelkast zetten zodat je tijdens het eten de taart kunt afbakken in de oven en 'm warm als nagerecht kunt serveren.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
1 pak Koopmans Omgekeerde Appeltaart 1,42
95 g margarine 0,25
4 appels 1,00

2 eetlepels schenkstroop

0,05
4 eetlepels water  
1 bakpapiertje  0,03
Totaal 2,75
tarte tatin
prijs p.p.  € 0,35
bereiding snel
   
elektr. oven 180° C
heteluchtoven 170° C
gasoven st. 3


Commentaren: 0