RECEPTEN

Sintmuffins

Algemeen

Een superleuk recept van Heelhollandbakt, maar dan in een fijnvoordeligere uitvoering. Ook het originele recept met agave (suikervervanger) blijft goedkoper dan bij de banketbakker.

 

Het idee van Griekse yoghurt met Kloppudding vind ik geniaal. Ik heb wat meer poeder gebruikt dan in het originele recept stond en vanillesuiker toegevoegd, vanwege het weglaten van de agave.

 

Zo maak je het

 

Topping

  • Doe de Griekse yoghurt, de Kloppudding, de vanillesuiker en wat koek- en speculaaskruiden in een kom.
  • Klop deze in 2 minuten met een mixer luchtig.
  • De crème 2 uur in de koelkast laten opstijven, voordat je deze gebruikt.

Muffins

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de roomboter, suiker, het vanille extract, de koek- en speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel, het zout en de eieren door elkaar.
  • Hak de kruidnoten en roer deze door het beslag (lekker als het brokjes blijven en geen kruimeltjes worden).
  • Vul de cakevormpjes en bak in de oven ongeveer 20 minuten af.
  • Laat de muffins goed afkoelen.

Versieren

  • Doe de crème in een spuitzak en spuit de topping op de muffins.
  • Versier de muffins met het snoepgoed.

 

Fijne Sinterklaas!

Ingrediënten Prijs
180 g ongezouten roomboter 1,79
135 g suiker 0,11
koek- en speculaaskruiden 0,05

1 el vanille extract

0,42
200 g zelfrijzend bakmeel 0,24
snuf zout 0,00
4 eieren 0,10
kruidnoten 0,10
   
450 g Griekse yoghurt 0,90 
koek- en speculaaskruiden 0,05 
32 g Kloppudding vanillesmaak 0,30 
1 zakje vanillesuiker 0,09 
snoepgoed voor de garnering 0,20 
Totaal (12 stuks) 4,35
Sintmuffins
prijs stuk  € 0,36
bereiding middel
   
oven 175° C


Commentaren: 0