Algemeen
Een cake is zo gemaakt voor bezoek. Maar wel handig om het vooraf te weten zodat je de boter uit de koelkast kunt leggen (moet namelijk op kamertemperatuur zijn om te kunnen mixen; je kunt de
boter ook kort even in de magnetron doen).
Leuk weetje; je kunt de appelcake ook wecken zodat je altijd cake op voorraad hebt.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven 150 graden, gasovenstand 2-3)
- Mix de boter in een beslagkom zacht en romig. Voeg de basterdsuiker toe en eventueel het citroensap. Meng het met de boter tot een gladde massa
- Voeg nu één voor één de eieren toe en mix op de hoogste stand tot een gladde massa (circa 3 minuten)
- Voeg in delen het cakemeel en de melk toe en meng het geheel opnieuw tot een glad beslag
- Schep de helft van het beslag in de ingevette cakevorm.
- Schil de peren, haal de pitjes eruit, snijd de peren in schijfjes. Leg de perenschijfjes op het beslag
- Schep de andere helft van het beslag op de peren, strijk het glad met een spatel of lepel
- Snijd het beslag nu in het midden met een mes in de lengterichting ongeveer 1 cm diep in
- Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven in 60-70 minuten goudbruin. De baktijd kan variëren (per oven)
- Laat de cake eenmaal uit de oven circa 10 minuten in de vorm zitten
- Neem de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster (bord op het bakblik/cake leggen en omdraaien: cake als het ware storten)
Smakelijk!