Algemeen
Als ik eiwit overhoud, maak ik net als mijn moeder (Oma) "witte koekjes". Weggooien is echt zonde. Mijn moeder maakte het met 2 eiwitten (géén beetje eigeel erbij) en 120 gram suiker: opkloppen, met 2 lepels hoopjes op een bakplaat en 45 minuten op 120 graden. Maarrrr dat gaat voor mij niet op helaas; bij mij mislukken ze op deze manier.
Ik heb gezocht naar een ander recept en ben uitgekomen op het recept van de schuimpjes van Laura's Bakery. Ik denk dat het geheim niet zit in de maïzena maar in het schoonmaken met citroensap. Terwijl alles toch recht uit de vaatwasser kwam en mijn moeder gewoon met de hand afwaste. Maar mijn meringues werden niet stijf tijdens het kloppen zoals vroeger thuis en bleven plat in de oven. En nu gelukkig niet meer.
Je kunt de meringues lekker bewaren in een koektrommel, of je doet er wat fruit bij en maakt Pavlova met aardbeien of ander rood fruit.
Zo maak je het
Met wat fruit heb je een leuk nagerecht in plaats van koekjes.
Smakelijk!
Ingrediënten | Prijs |
2 eiwitten | 0,20 |
60 gram kristalsuiker | 0,04 |
60 gram poedersuiker | 0,20 |
5 gram maïzena | 0,01 |
snufje zout | |
(beetje citroensap om te ontvetten) | |
Totaal (5 grote meringues) | 0,45 |
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)