RECEPTEN

KERSENCLAFOUTIS

Algemeen

Dit dessert smaakt een beetje als een overheerlijk kersenpannekoekje. Het heeft looks, het is zo gemaakt en scoort hoog als toetje bij de gasten. De ingrediënten zijn voor 4 personen.

 

Zo maak je het

  • Ovenschaaltjes invetten met een beetje boter
  • Eventueel wat suiker in het schaaltje op de boter ronddraaien; tegen de zijkanten en bodem
  • Verdeel de kersen over de ovenschaaltjes; bodem bedekken
  • Verwarm de oven voor
  • Doe de eieren, bloem, melk, vanillesuiker en snuf zout in een kom en mix deze goed tot het schuimig wordt
  • Giet het mengsel over de kersen
  • Bak de kersenclafoutis ongeveer 25 minuten op 190/200 graden.

Serveer warm met een bolletje ijs. 

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
2 eieren 0,60
20 gr bloem 0,25
1 snuf zout  

100 ml melk

0,15
1 zakje vanillesuiker  0,05
250 gr ontpitte kersen 0,40
Totaal 1,45
kersneclafoutis
prijs p.p.  € 0,35
bereiding snel
   
elektr. oven 200° C
heteluchtoven 190° C
   

Commentaren: 0