RECEPTEN

KATTENTONGEN

Algemeen

Kattentongen worden gemaakt met eiwitten. Handig als je deze overhoudt van een gerecht waar je alleen eigeel voor nodig hebt. Er hoort eigenlijk chocolade bij (dopen in gesmolten chocolade). 

Het zijn 'zachte' koekjes; een soort cakekoekjes.

 

Zo maak je het

  • Verhit de oven voor op 200 graden
  • Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer
  • Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen
  • Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe
  • Klop alles nog ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag
  • Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag en spuit repen van 6 centimeter op de bakplaat (5 centimeter tussenruimte houden)
  • Bak de kattentongen in midden van de oven in ongeveer 6 minuten gaar (tot ze een lichtbruin randje hebben)
  • Laat de kattentongen afkoelen.

Eventueel kun je chocolade au bain-marie smelten en de uiteinden van de kattentongen in de chocolade dopen en daarna af laten koelen.

Ingrediënten Prijs
 150 gram zachte boter (op kamertemp.) 1,35 
 150 gram poedersuiker 0,47 
 2 zakjes vanillesuiker 0,05 
 3 eiwitten (wel berekend, maar waren over) 0,24 
 150 gram bloem (gezeefd)  0,08
Totaal (15 st.) 2,19
kattentongen
prijs st.  € 0,15
bereiding snel
   
oventemp. 200° C
tijd in oven 6 min
   

Commentaren: 0