RECEPTEN

JAMKOEKJES

Algemeen

Deze zijn met pruimenjam en abrikozenjam gemaakt, maar iedere jam is lekker: bramen, frambozen, aardbeien of kersen. Ze zijn snel gemaakt en dat ze zelf zijn gemaakt, proef je echt. Super lekker!

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg bakpapier op de bakplaat
  • Snij de boter in kleine stukjes
  • Roer de basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel door de boter
  • Kneed met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg
  • Voeg het ei toe en mix tot een soepel deeg
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem
  • Rol met een deegroller het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm dikte
  • Steek er vormpjes uit en leg ze op het bakpapier op de bakplaat
  • Maak met een theelepeltje of je duim een mooi kuiltje in het midden van het vormpje en schep er een beetje jam in
  • Let op dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt omdat deze nog wat uit gaan zetten/lopen
  • Bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten lichtbruin en laat ze daarna afkoelen

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
200 gr zelfrijzend bakmeel 0,20
100 gr boter  0,98
100 gr witte basterdsuiker 0,16
1 ei 0,16
2 eetlepels jam 0,10
bloem om werkblad te bestuiven 0,05
Totaal (20 st.) 1,65
jamkoekjes
prijs p.st.  € 0,08
bereiding middel
   
hete luchtoven 180 gr
tijd 10 min.
   

Commentaren: 0