RECEPTEN

EIERKOEKEN

Algemeen

Wij vinden de zelfgemaakte eierkoeken lekkerder dan uit de winkel. Ze zijn super snel klaar en heel goed in de diepvriezer te bewaren; als ze ontdooid zijn (en dat gaat heel snel), proef je er niets van dat ze uit de vriezer komen. De ingrediënten zijn altijd in huis, dus als er zin is in een eierkoek, is deze zo gemaakt of uit de vriezer gehaald.

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg 2 vellen bakpapier op 2 bakplaten. Wij hebben maar 1 bakplaat, dus bakken wij ze in 2 keer; we zetten dan de 2e helft even afgedekt weg in de koelkast
  • Klop met een mixer de eieren samen met de suiker op tot de eieren goed zijn opgeschuimd
  • Voeg hierna de bloem, het bakpoeder en het snufje zout erbij en roer het goed door (vooral het zout niet op 1 plek laten zitten)
  • Verdeel met 2 lepels 5 hoopjes beslag per bakplaat. Hou voldoende afstand tussen de hoopjes beslag omdat de eierkoeken in de oven nog gaan uitzetten
  • Bak de eierkoeken 12 tot 14 minuten in de oven
  • Laat de koeken afkoelen op de bakplaat (niet meteen eraf proberen te halen)
  • Bewaar de eierkoeken in een afgesloten (koek)trommel of in een diepvrieszak in de vriezer
  • Varianten zijn eierkoeken met chocolade of rozijnen.
  • Sommige mensen vinden het lekker om de vlakke zijde met boter te besmeren
  • De diameter ligt tussen 10 en 20 cm
  • Bakkerijen voegen ammoniumcarbonaten als rijsmiddel toe, in het bakpoeder van dr. Oetker zitten difosfaten

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
2 eieren 0,30
100 g suiker 0,10
100 g bloem 0,05
1 tl bakpoeder 0,05
snufje zout  
Totaal 0,50
eierkoeken
prijs p.p.  € 0,05
bereiding snel
   
oventemp. 180° C
tijd in oven 12 min
airfryer  n.v.t.

Commentaren: 0