RECEPTEN

APPelflap

Algemeen

Deze zijn zo snel gemaakt en warm het allerlekkerst. Maar ze zijn koud ook lekker. Met een appel kun je eigenlijk meer dan 4 appelflappen maken

 

Zo maak je het

  • Ontdooi de velletjes door ze van elkaar te halen en uit te spreiden (verwijder de tussenfolie en verwarm de oven voor (heteluchtoven 210 graden)
  • Leg een bakpapiervel op de bakplaat
  • Schil de appel, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
  • Meng de appelblokjes met kaneel en wat suiker
  • Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg en bevochtig de randen met water
  • Vouw het plakje bladerdeeg dicht tot een driehoek en druk de randen goed aan
  • Bevochtig de bovenkant van de flap met water en strooi wat suiker over het water
  • Leg de appelflappen op de bakplaat en plaats deze in het midden van de oven
  • Bak ze in circa 15 minuten goudbruin

Doe hier niet te lang over, want dan ontdooit het bladerdeeg helemaal en wordt het heel slap waardoor je het niet zo goed kunt verplaatsen.

 

Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
(Roomboter) bladerdeeg 4 plakjes 0,72 
 Eetlepel kristalsuiker 0,05 
 Kaneel 0,05 
Appel  0,27 
Totaal 1,09
appelflap
prijs p.p.  € 0,27
bereiding kort
   
oventemp. 210° C
tijd i n oven 15 min
   

Commentaren: 0