RECEPTEN

Perzikplaatcake

Algemeen

We zagen dit recept van de Lidl en wilden deze zeker uitproberen; lekker fris met stukjes perzik. Snel klaar en handig voor meerdere personen. Je kunt natuurlijk ook eerst 12 stukjes snijden en op ieder stuk een paashaasje van fondant leggen.

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven 160 graden).
  • Rasp de (afgewassen) citroen.
  • Snijd 3 halve perzikstukken in blokjes.
  • Klop de (zachte) boter met de suiker luchtig met een elektrische mixer.
  • Voeg de eieren één voor één toe totdat ze opgenomen zijn door het beslag.
  • Meng de Griekse yoghurt en citroenrasp door het beslag en klop het kort door.
  • Spatel de bloem, het bakpoeder, zout en de blokjes perzik door het beslag.
  • Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen op een rooster.
  • Rol de fondant uit op licht met poedersuiker bestrooide plank en versier de cake ermee.
  • Decoreer met stukjes perziken.
  • Serveer eventueel met een toefje slagroom en munt.

De Griekse Yoghurt en de perziken die over zijn gebleven, zijn een lekkere combi voor het Paasontbijt. De (geraspte) citroen(sap) is ook altijd wel ergens voor te gebruiken, bijvoorbeeld bij een glas cola (eventueel invriezen); weggooien is zonde.

 

Vrolijk Pasen!

Ingrediënten Prijs
250 gr boter (op kamertemperatuur) 0,15
250 gr suiker 0,30
4 eieren 0,80
175 gr Griekse yoghurt 0,30
1 citroen (biologisch, geraspt) 0,39
250 gr bloem 0,25
1 snufje zout 0,05
0,5 zakje bakpoeder 0,05
150 gr perziken uit blik (in blokjes) 0,65
100 gr fondant 0,65
Totaal (12 p./12 stuks) 3,59
perzikplaatcake
prijs p.st. 
€ 0,30
bereiding middel
   
 electr.oven  175 ° C
 hete luchtoven  160° C
 oventijd  50 min.

Commentaren: 0