RECEPTEN

Panna Cotta

Algemeen

Een snel gemakkelijk toetje wat vooraf gemaakt kan worden. En wat er feestelijk uitziet. De coulis smaakt heerlijk; de frambozen zijn niet persé nodig.

 

Zo maak je het

  • Breng 300 ml melk en 200 ml room aan de kook (het mengsel moet omhoog komen)
  • Neem de pan van het vuur, voeg de inhoud van het zakje Panna Cotta toe en roer goed met een klopper tot een stevige massa
  • Kook dit mengsel gedurende 2 minuten terwijl je met de klopper blijft roeren
  • Laat het mengsel 2 minuten afkoelen 
  • Giet het mengsel in 6 glaasjes; of schep het er met een sauslepel in (op de verpakking staat 4 maar wij doen het voor 6 personen)
  • Zet de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast
  • Garneer voor het serveren met de bosvruchtencoulis (het andere zakje)
  • Doe er eventueel nog wat rood fruit bij (wij hadden framboosjes)
  • Koel serveren

Let op: op de foto staat een klein melkpakje van 200 ml, maar dat is niet genoeg. Uit een ander pak heb ik nog 100 ml genomen.   

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Pakje Panna Cotta Dr. Oetker

2,69

200 ml room 0,76
300 ml melk 0,39
(desgewenst rood fruit)  
Totaal (6 personen) 4,11 
kerstoetje
panna cotta
prijs p.p.  € 0,69
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0