Algemeen
Paashaaskoekjes horen erbij met Pasen. Deze kunnen goedkoper door een ander merk boter te gebruiken. Als je een pak koekjes in de winkel koopt, zal het ook goedkoper kunnen, maar ik had een trommel vol (18 haasjes). Het gaat bij ons ook om de hele beleving; het zelf maken is leuk, het ruikt heerlijk in huis en zelf gebakken koekjes zijn ook speciaal. Het recept zandkoekjes is uit de Koekjesbijbel van Rutger Bakt. Je kunt de koekjes maken zoals jij wilt; met extra cacaopoeder of speculaaskruiden of beleggen met nootjes. Na het bakken kun je een glazuur maken van poedersuiker met een beetje eiwit of water. Of ze met getemperde chocolade decoreren. Op de foto staan ze met en zonder eigeel.
Zo maak je het
Fijne Pasen
Ingrediënten | Prijs |
250 gr bloem | 0,10 |
1 ei (2x een 1/2 ei voor het deeg en 1/2 voor bestrijken) | 0,17 |
1/4 tl zout | 0,05 |
185 gr boter (op kamertemperatuur) | 1,10 |
125 gr witte basterdsuiker | 0,21 |
1 tl vanille aroma | 0,20 |
evt. (zelfgemaakte glazuur) of cacaopoeder | |
Totaal (18 st) | 1,83 |
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)