RECEPTEN

KRAAMFLIKKEN

Algemeen

Mooi om op tafel te zetten voor de kraamvisite. 

Eigenlijk moeten ze getemperd worden (dus met een speciaal daarvoor bestemde thermometer), maar ze lukten ons gelukkig zonder ook. We hadden een witte chocolade reep extra als reserve gekocht, maar deze uiteindelijk niet hoeven gebruiken. Je maakt 18 stuks uit 2 repen. 

 

Zo maak je het

  • Leg alvast een vel bakpapier klaar (met de gladde zijde boven)
  • Als je verschillende kleuren maakt, heb je 2 pannetjes water nodig met 2 schaaltjes om 2/3 van de chocolade au bain marie te smelten
  • Zodra de chocolade is gesmolten, haal je de kom(men) uit de pan en voeg je de resterende eenderde chocolade toe en blijf je roeren
  • Hiermee tempert de chocolade al (koelt deze af)
  • Zodra de chocolade afgekoeld is, schep je kleine rondjes op het bakpapier van ongeveer 5 cm
  • Strooi de muisjes op de flikken en laat ze verder afkoelen

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
360 gr chocolade (2 repen) 2,78
muisjes 0,90
Totaal (18 st.) 3,68
kraamflikken
prijs p.p.  € 0,20
bereiding middel
   
   
   
   

Commentaren: 0