RECEPTEN

Kers(t)toetje

Algemeen

Dit toetje heb ik 25 jaar geleden in de Allerhande gevonden (heette Verrassingstoetje) en maken we vaak met Kerst. Het is handig voor veel personen en kun je een dag van tevoren maken. Bij de Jumbo wordt het soms verkocht als 'Brabants toetje'. 

 

Zo maak je het

  • Breek de bastognekoeken boven een kom in een kleine stukjes. 
  • Pers de sinaasappel uit en schenk het sap over de koekstukjes.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf (in een vetvrije kom).
  • Schep de kwark, de geweekte bastognekoekjes en de helft van de kersenvlaaivulling luchtig door de slagroom.
  • Verdeel het kwarkmengsel over 9 mooie glazen en zet minstens een uur in de koelkast.
  • Verdeel vlak voor het opdienen de rest van de vlaaivulling over de kwarkmousse.

Als je de glazen uit de koelkast pakt, kun je randen met een schone theedoek nog even schoonmaken. Leuk met een toef slagroom en wat kerstspikkels (wij hebben gekozen voor koekkruimels op de slagroom). 

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
6 bastognekoeken 0,38
1 sinaasappel 0,30
1/4 liter slagroom 0,99
1 beker Franse kwark à 500 gr 0,69
1 blikje kersenvlaaivulling 2,22
Totaal (9 personen) 4,58 
kerstoetje
prijs p.p.  € 0,51
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0