RECEPTEN

Zuurkoolstamp

Algemeen

Verschillende vrienden lustten eerder geen zuurkool, maar eten het nu met dit recept 1x per week! Het is gemakkelijk, goedkoop en lekker. 

 

Zo maak je het

  • Schil en was de aardappels. Snij in vieren
  • Doe water bij de aardappels (zet ze net onder) en breng de aardappels aan de kook (25 minuten)
  • Doe de zuurkool in een apart klein steelpannetje met een kopje water en laat zachtjes 10 minuten koken. (Niet de zuurkool in dezelfde pan bij de aardappels doen, want dan worden de aardappels niet gaar)
  • Kruid het gehakt en rul deze. Giet een scheut kokend water bij het gehakt (soort 'jus')
  • Giet de aardappels af en stamp deze door
  • Doe de zuurkool met aanhangend water bij de aardappels en stamp het mee door (met het water anders wordt de stamp te droog). 
  • Voeg het gehakt bij de stamp en roer het door

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
 Aardappels (1 kilo) 1,69 
 Zuurkool naturel 0,59 
 Rundergehakt 500 gr. 3,69 
 Gehaktkruiden 0,10 
 Totaal (7 personen) 6,07
zuurkoolstamp
prijs p.p.  € 0,87
bereiding Gemid.
   
   
   
   

Commentaren: 0