RECEPTEN

Algemeen

Je kunt de spaghetti carbonara natuurlijk ook zonder broccoli eten. Maar met is hartstikke lekker en gezond. Wij hebben hier een doosje spaghetti gebruikt; verse spaghetti vinden wij zelf iets lekkerder maar is ook duurder. In plaats van bacon kun je pancetta nemen. 

 

Zo maak je het

  • Was en snij de broccoli (in kleine roosjes)
  • Breng 2 pannetjes water aan de kook
  • Bak in een hapjespan de bacon zachtjes uit
  • Kook de broccoli 15 minuten (met deksel op de pan)
  • Kook de spaghetti (zie gebruiksaanwijzing op de verpakking)
  • Breek de eieren boven een schaal en roer deze door
  • Voeg 1/3 zakje geraspte kaas bij de geklutste eieren en roer het door elkaar
  • Giet spaghetti af en voeg bij de bacon
  • Giet de broccoli af en voeg bij de baconspaghetti
  • Giet het kaaseimengsel erbij, even doorroeren en serveren

Eet smakelijk!

SPAGHETTI CARBONARA

Ingrediënten Prijs
Spaghetti pakje 0,79
1/3 zakje strooikaas 0,63
2 (hele verse) eieren 0,44
Bacon 150 gr (of pancetta) 3,19
Broccoli 0,91
Totaal (5 personen) 5,96
spaghetti carbonara
prijs p.p.  € 1,19
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0