RECEPTEN

NOEDELS

Algemeen

Toen Yaniek jong was, proefde hij voor het eerst noedels in de Efteling. Yaniek was helemaal geen eter als het geen poffertjes waren, maar die noedels gingen op. Toen is de speurtocht naar het recept begonnen en dit is 'm dan (niet precies hetzelfde maar Yaniek vindt 'm lekker). Ik word er blij van dat Yaniek op deze manier lekker vitaminen van de groenten binnen krijgt.

 

Recept voor 5 personen (op de foto in de pan half pak). 

 

Zo maak je het

  • Zet een pan water op, laat het water koken en voeg de noedels toe (je hoeft niet het hele pak erin te doen). Na 2 minuten koken de noedels afgieten en niet na laten garen (dus af laten koelen)
  • Maak de kipfilet schoon; indien nodig minder mooie stukjes wegsnijden (ik haal de rode stukjes en de peesjes altijd voorzichtig weg zonder teveel mooie stukjes weg te snijden)
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes
    Let met kipfilet altijd wel op dat je schoon werkt (snijden op een bord of glazen snijplank en daarna je handen wassen)
  • Strooi wat zout en peper over de kipfiletbokjes
  • Doe een scheutje (wok)olie in een (wok-/bak)pan en verwarm deze
  • Voeg de kipfiletblokjes bij de olie en bak deze zachtjes een beetje bruin; met houten lepel omkeren (en daarna de houten lepel in de vaatwasser doen om besmetting te voorkomen)
  • (Neem een andere houten lepel en) voeg de soepgroenten bij de kip om deze een paar minuten mee te wokken
  • Afgegoten noedels erbij, 1/3 flesje woksaus erbij en doorroeren

Meteen opdienen.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Pak noedels van Conimex 1,25
Woksaus Conimex (zoetzuur) (1/3) 0,65
Soepgroenten 1,00
300 gr Kipfilet  3,25
Snuf zout  
Beetje peper  
Scheut (wok)olie  
Totaal  6,15
noedels
prijs p.p.  € 1,25
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0