Algemeen
Als we bezoek hebben en het is heel mooi weer, gaan we wel eens barbecuen maar we hebben altijd een grill-/bakplaat achter de hand voor het geval het toch gaat regenen. Dat was nu het geval; deze sateetjes zijn op de grill-/bakplaat gebakken. Zelfgemaakt is zeker zo lekker als van de slager en een stuk goedkoper. De kruiden en ketjap zijn lang houdbaar.
Wij hebben er stokbrood, satésaus, andijviesalade en barbecuesaus (uit een flesje) bij gegeten.
De stokjes op de foto zijn van groot formaat (ze liggen op een groot bord). Op de ronde kleine satéstokjes gaat minder vlees en is gelijk aan 4 stokjes in plaats van 2 per persoon.
Voor de houten satéprikkers kun je ook metalen herbruikbare nemen.
(Schouderkarbonade is goedkoper dan kipfilet en dan maak je saté babi op deze manier).
Zo maak je het
Eet Smakelijk!
Ingrediënten | Prijs |
1 kilo Kipfilet |
8,75 |
Half emmertje Wyko satésaus | 1,07 |
1 el Zonnebloemolie | 0,02 |
5 el Ketjapmanis | 0,05 |
1 el sambal manis | 0,02 |
1 el knoflookpoeder | 0,02 |
1 tl gemalen laos | 0,02 |
1 tl ketoembar (gemalen koriander) | 0,02 |
1 tl gemalen gember | 0,02 |
16 houten satéprikkers | 0,16 |
Totaal 16 stuks | 10,15 |
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)