RECEPTEN

KIPSATE

Algemeen

Als we bezoek hebben en het is heel mooi weer, gaan we wel eens barbecuen maar we hebben altijd een grill-/bakplaat achter de hand voor het geval het toch gaat regenen. Dat was nu het geval; deze sateetjes zijn op de grill-/bakplaat gebakken. Zelfgemaakt is zeker zo lekker als van de slager en een stuk goedkoper. De kruiden en ketjap zijn lang houdbaar. 

 

Wij hebben er stokbrood, satésaus, andijviesalade en barbecuesaus (uit een flesje) bij gegeten.

 

De stokjes op de foto zijn van groot formaat (ze liggen op een groot bord). Op de ronde kleine satéstokjes gaat minder vlees en is gelijk aan 4 stokjes in plaats van 2 per persoon.
Voor de houten satéprikkers kun je ook metalen herbruikbare nemen. 


(Schouderkarbonade is goedkoper dan kipfilet en dan maak je saté babi op deze manier).

 

Zo maak je het

  • Maak de kipfilet schoon (witte randjes er een beetje afsnijden)
  • Snijd de kipfilet (in niet te kleine) blokjes
  • Doe de zonnebloemolie, ketjap, sambal, knoflookpoeder, laos, ketoembar en gember bij elkaar in een schaal en meng deze met een houten lepel
  • Voeg de kipfilet bij de marinade en meng deze goed.
  • Laat de kipfilet afgedekt minimaal een uur en maximaal 12 uur in de koelkast marineren
  • Leg de stokjes in water (een half uurtje) zodat de stokjes niet verbranden op de bbq/bakplaat
  • Steek de bbq aan/verhit de bakplaat
  • Maak eventueel een salade 
  • Snij het stokbrood
  • Verwarm ondertussen de satésaus (op laag vuur en goed blijven roeren)

 

Eet Smakelijk!

Ingrediënten Prijs

1 kilo Kipfilet

8,75
Half emmertje Wyko satésaus 1,07
1 el Zonnebloemolie 0,02
5 el Ketjapmanis 0,05
1 el sambal manis 0,02
1 el knoflookpoeder 0,02
1 tl gemalen laos 0,02
1 tl ketoembar (gemalen koriander) 0,02
1 tl gemalen gember 0,02
16 houten satéprikkers 0,16
 Totaal 16 stuks 10,15
kipsate
prijs p.p./2 st.  € 1,26
bereiding middel
   
   
   
   

Commentaren: 0