RECEPTEN

KIPPENSOEP

Algemeen

Op zaterdag eten we meestal soep met brood. Het is gemakkelijk en lekker. Kippensoep eten we als we verkouden of grieperig worden. Kippensoep helpt echt; dit blijkt geen fabeltje zijn (is geen placebowerking). Het aminozuur carnosine is een bestanddeel van kippensoep wat het immuunsysteem blijkt te helpen om te vechten in vroege stadia van griep. Dan maken we een pannetje en verwarmen we komende 3 dagen een kop. Maar het is ook zonder verkoudheid een heerlijk en gemakkelijk soepje.


Lekker met een stokbroodje, getoast brood of zachte broodjes.

 

Zo maak je het

Maak de kipfilet schoon; indien nodig minder mooie stukjes wegsnijden (ik haal de rode stukjes en de peesjes altijd voorzichtig weg zonder teveel mooie stukjes weg te snijden). Let met kipfilet altijd wel op dat je schoon werkt (snijden op een bord of glazen snijplank en daarna je handen wassen).

 

  • Doe de kipfilet samen met 2 liter water in een pan en breng het water aan de kook; ca. 25 minuten zachtjes laten koken met een deksel schuin op de pan.
  • Haal de kipfilet uit de pan en snij deze in kleine stukjes (of pluk ze uit elkaar).
  • Vul het water weer aan tot 2 liter en breng weer aan de kook.
  • Strooi de inhoud van het zakje bouillon in het kokende water.
  • Voeg de inhoud van de zakjes soepgroenten en de vermicelli toe, doe de deksel schuin op de pan en laat onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg tot slot de gesneden (of geplukte) kipfilet toe aan de soep en verwarm deze nog even kort mee.

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Knorr soeppakket kip (inhoud bouillon, gedroogde soepgroenten en vermicelli) 1,38
200 gr kipfilet 1,50
Totaal 2,88
kippensoep
prijs p.p.  € 0,41
bereiding snel
   
oventemp.  
tijd in oven  
airfryer   

Commentaren: 0