Algemeen
Op zaterdag eten we meestal soep met brood. Het is gemakkelijk en lekker. Kippensoep eten we als we verkouden of grieperig worden. Kippensoep helpt echt; dit blijkt geen fabeltje zijn (is geen placebowerking). Het aminozuur carnosine is een bestanddeel van kippensoep wat het immuunsysteem blijkt te helpen om te vechten in vroege stadia van griep. Dan maken we een pannetje en verwarmen we komende 3 dagen een kop. Maar het is ook zonder verkoudheid een heerlijk en gemakkelijk soepje.
Lekker met een stokbroodje, getoast brood of zachte broodjes.
Zo maak je het
Maak de kipfilet schoon; indien nodig minder mooie stukjes wegsnijden (ik haal de rode stukjes en de peesjes altijd voorzichtig weg zonder teveel mooie stukjes weg te snijden). Let met kipfilet altijd wel op dat je schoon werkt (snijden op een bord of glazen snijplank en daarna je handen wassen).
Eet smakelijk!
Ingrediënten | Prijs |
Knorr soeppakket kip (inhoud bouillon, gedroogde soepgroenten en vermicelli) | 1,38 |
200 gr kipfilet | 1,50 |
Totaal | 2,88 |
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)