RECEPTEN

Ketjapkip

Algemeen

Lekker met rijst, noedels of op een broodje. Wij eten het de ene dag met rijst of noedels  met sperzieboontjes en de andere dag op een broodje. De 3e dag ook lekker koud als lunch (wat over is). 

 

Zo maak je het

Maak de kipfilet schoon; indien nodig minder mooie stukjes wegsnijden (ik haal de rode stukjes en de peesjes altijd voorzichtig weg zonder teveel mooie stukjes weg te snijden). Let met kipfilet altijd wel op dat je schoon werkt (snijden op een bord of glazen snijplank en daarna je handen wassen).

 

  • Doe de kipfiletblokjes in een schaal
  • Strooi er de ketoembar, knoflookpoeder, gemberpoeder en sambal overheen. En meng goed door
  • Giet de helft van de ketjap manis erbij (50 ml.) en roer goed door
  • Laat dit een poosje in de koelkast afgedekt marineren. 
  • Verhit een scheut olie in de pan (bijvoorbeeld zonnebloemolie). En bak de kipfilet een paar minuten roerend
  • Kook water (ongeveer 150 ml) en los het bouillonblokje erin op.  Schenk dit bij de kipfilet en laat even mee koken
  • Schenk de andere helft van de ketjap manis (50 ml) erbij en warm nog even mee. Zo heb je ook een sausje bij de ketjapkip

(Je kunt een blikje tomatenpuree meebakken; dat stond in ons oorspronkelijke recept, maar wij missen het niet als we het weglaten).

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Kipfilet 800 gr 6,00
Ketjap  manis 100 ml 0,40
Sambal 1 theelepel 0,05
Ketoembar 1 theelepel 0,05
Knoflookpoeder 0,5 theelepel 0,03
Gemberpoeder 1 theelepel 0,05
Bouillonblokje 0,09
Scheut water (bouillon)  
Olie om in te bakken  
Totaal (6 personen) 6,67
ketjapkip
prijs p.p.  € 1,10
bereiding snel
   
oventemp.  
tijd in oven  
airfryer   

Commentaren: 0