RECEPTEN

HUTSPOT

Algemeen

 

Losse winterpenen en 2 uien is misschien nog goedkoper dan gesneden en waarschijnlijk ook verser (gezonder), maar ik kies graag voor de snelle variant. 

 

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen, spoel ze af en snij ze in stukken
  • Doe de aardappelen in een grote pan, doe er water bij (laat de aardappelen onderstaan)
  • Kruimel de bouillontablet in het water
  • Maak de hutspotzak aan de onderkant open zodat je de gesneden wortel eerst op de aardappelen en daarna de uien erop komen te liggen (ui dus bovenop)
  • Breng aan de kook met de deksel (schuin) op de pan.
  • Laat 25 minuten koken
  • Giet de aardappelen/wortels/uien af, maar niet helemaal (laat een klein laagje water erin)
  • Stamp de hutspot met een stamper

Voor het recept van de gehaktballen: zie gehaktbal.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Hutspot (1.000 gr gesneden winterpeen met ui) 0,99
Aardappelen (1 kilo) 1,69
1 Runderbouillonblokje 0,09
Totaal (7 personen) 2,77
hutspot
prijs p.p.  € 0,40
bereiding snel
   
oventemp.  
tijd in oven  
airfryer   


Commentaren: 0