RECEPTEN

HETE KIP

Algemeen

Hete ofwel pikante kip smaakt overal bij. Wij eten het op een broodje, bij de frietjes of met rijst. Het is zo klaar.

 

Zo maak je het

  • Maak de kipfilet schoon; indien nodig minder mooie stukjes wegsnijden (ik haal de rode stukjes en de peesjes altijd voorzichtig weg zonder teveel mooie stukjes weg te snijden). Let met kipfilet altijd wel op dat je schoon werkt (snijden op een bord of glazen snijplank en daarna je handen wassen)
  • Strooi pikante kipkruiden op de kipfilet. Wij vinden deze kruiden erg pikant, dus gebruiken niet zo heel veel
  • Verhit wat olie in een koekenpan
  • Bak de kipfilet op middelmatige stand mooi bruin (in een paar minuten)
  • Voeg de woksaus toe (niet zoveel) en warm deze nog een mee door

 

Lekker dus met brood, frietjes of rijst.

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Kipfilet 800gr 6,00
Woksaus zoetzuur (1/4 fles) 0,45
Pikante kipkruiden 1/5 zakje 0,20
Totaal (6 personen) 6,65
hete kip
prijs p.p.  € 1,11
bereiding snel
   
   

Commentaren: 0