RECEPTEN

Goulash

Algemeen

Een voedzaam heerlijk eenpansgerecht. Het kan ook in de slowcooker. De runderstooflappen zijn het duurst in dit gerecht en kunnen ook goedkoper worden gekocht. Dit keer kwamen ze van Picnic. Ik heb een gietijzeren pan hiervoor gebruikt. Als je er rijst bij doet, kun je er met meer personen van eten. 

 

Zo maak je het

  • Snij de runderlapjes in blokjes
  • Strooi de paprikapoeder over de runderblokjes
  • Strooi de bloem over de met paprika bestrooide runderblokjes en meng het even goed met je hand
  • Snipper de ui en fruit de ui aan in een beetje boter totdat de ui glazig begint te worden
  • Bak de runderblokjes en de tomatenpuree een paar minuten mee
  • Los de bouillonblokjes op in kokend water en schenk dit bij het vlees
  • Voeg het laurierblaadje bij en laat nu 2 uur  met de deksel schuin op de pan sudderen
  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes
  • Maak de paprika schoon (verwijder de zaadjes) en snij deze in kleine stukjes
  • Voeg na 2 uur de aardappelen en paprika's toe in de pan en laat nog ongeveer 3 kwartier mee pruttelen

Smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Runderstooflappen 900 gram 11,70
Aardappelen 500 gram 0,95
Ui 0,25
Paprika 0,89
Bloem 2 eetlepels 0,05
Tomatenpuree (blikjes 140 g en 70 g) 0,72
Laurierblaadje 0,09
2 bouillonblokjes 0,08
Paprikapoeder 2 theelepels 0,05
Peper  
Zout  
500 ml water  
Margarine (om in te bakken)  0,05
Totaal (8 personen) 14,83
goulash
prijs p.p.  € 1,85
bereiding  Lang
   
   
   
   


Commentaren: 0