RECEPTEN

Gebakken tomaten

Algemeen

Lekker snel en goedkoop: boterhammen met gebakken tomaat. Het kan natuurlijk ook met verse tomaten. Mijn moeder deed er ook altijd een ei door, maar dan vinden wij het er minder lekker uitzien het geen smaaktoevoeging hebben. 


Ook lekker op getoast brood (als je oud brood over hebt).

 

*In een jaar tijd is de prijs een blikje van 400 gr bij AH met € 0,10 verhoogd naar € 0,55. Bij een aantal andere winkels is nog wel voor deze prijs een blikje tomatenblokjes verkrijgbaar.

 

Zo maak je het 

  • Maak de ui schoon (velletje eraf halen) en snipper de ui
  • Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de ui
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze even mee
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Zet de pan en het brood op tafel zodat de tomaten warm blijven en je daarna voor de volgende boterham kunt opscheppen

Je kunt de 6 boterhammen ook meteen beleggen met de gebakken tomaat, maar Yaniek is geen snelle eter :-). Wij hebben aan 2 sneetjes per persoon voldoende, maar ik kan me voorstellen dat anderen 3 sneetjes op kunnen. 

 

Eet smakelijk!

Ingrediënten Prijs
Tomatenblokjes 400 gr. 0,45
Ui 0,05
6 sneetjes brood 0,30
Totaal 6 sneetjes 0,80
gebakken tomaat
prijs p. st.  € 0,26
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0