Algemeen
Ofwel Snert; ook lekker als het geen snertweer is. Vol groenten en vult goed. Een dag in de koelkast maakt de soep nog lekkerder. Heel goed in de vriezer te bewaren.
Zo maak je het
Tips:
Als de soep te dik is, voeg dan wat kokend water toe. Als de soep te dun is, laat dan nog even op staan op klein vuur zonder deksel.
De erwtensoep wordt nog lekkerder als je ‘m een dag later eet (dikker van structuur); bewaar de soep in de koelkast. De soep is goed in te vriezen in afgesloten bakjes.
Lekker met stokbrood of roggebrood met spek. Eet smakelijk!
p.s.: de spliterwten van Jumbo waren op, vandaar dat ik Hak heb gebruikt (€ 1,05 voor 500 gr.).
Eet smakelijk!
Ingrediënten | Prijs |
400 gr. spliterwten Jumbo huismerk | 0,85 |
300 gr. hamlappen | 3,57 |
1 prei | 0,39 |
2 aardappels | 0,20 |
1 winterpeen | 0,20 |
1 halve of kleine selderijknol | 0,60 |
2 laurierblaadjes | 0,10 |
3 rundvleesbouillonblokjes | 0,30 |
1 Gelderse rookworst 275 gr. | 1,19 |
2,5 l water | |
(1 ui en tak selderij, maar hoeft niet) | |
Totaal voor 9 koppen | 7,40 |
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)