RECEPTEN

Duveltjesvlees

Algemeen

Dit gerecht kan ook voor 8 personen als je de verhouding verandert en er wat meer groenten bij doet. Het is een goed gerecht om te wecken. Heel fijn om er een paar weckpotjes van in de kast te hebben staan als je een keer geen tijd hebt om te koken en geen dure kant-en-klaar-maaltijd hoeft te kopen.

Het recept is van Weckonline en was met varkensvlees; ik heb gekozen voor kipfilet. Ik heb deze keer reepjes genomen maar deze bleken een stuk duurder dan een hele kipfilet (namelijk € 10,- i.p.v. € 8,75).

Even aanbraden en dan heerlijk tot we aan tafel gaan in de Ecostoof laten stoven zonder gas of stroom te gebruiken. 

 

Zo maak je het

  • Pel de ui en snij deze fijn.
  • Snij het vlees in kleine blokjes.
  • Bak de blokjes vlees samen met de fijngesneden ui in een beetje boter totdat het vlees bruin kleurt.
  • (Voeg eventueel de champignons toe en bak deze mee).
  • Voeg de azijn, ketjap, tomatenketchup, pindakaas en nasikruiden toe (wij hebben er ook 2 theelepels sambal bijgedaan).
  • Als je te weinig saus hebt, voeg dan wat pindakaas en water toe.
  • (Als je het met rijst eet; breng een pan met water aan de kook en kook de rijst 8 minuten, giet het water af en laat het een kwartier met de deksel op de pan staan).
  • Laat het duveltjesgerecht op een laag vuur 20 minuutjes zachtjes koken (of zet de pan in de Ecostoof). Door het gerecht zachtjes te koken, wordt het veel malser. 

Lekker met rijst en atjar of zoetzure courgette.

 

Je kunt de pan met het vlees op tafel zetten of verdelen over de borden (en eventueel weckpotjes). 

 

Als je het NIET gaat wecken, is het lekker om champignons mee te bakken en op het laatst een scheut slagroom erbij te doen (als je een feestmaal wilt voorzetten). Champignons en slagroom kun je namelijk niet wecken maar natuurlijk wel achteraf bij het opwarmen toevoegen.

 

Eet smakelijk! 
Ingrediënten Prijs
1 kg kipfilet* (beter hele dan reepjes nemen) 10,00
2 eetlepels azijn 0,05
9 eetlepels ketjap 0,40
9 eetlepel tomatenketchup 0,31
2 volle eetlepels pindakaas 0,05
1/2 zakje nasikruiden 0,32
 1 grote ui (of 2 kleine) 0,05
200 ml water  
(desgewenst sambal)  
(eventueel champignons en slagroom)  
Totaal (7 personen) 11,18 
duveltjesvlees
prijs p.p. (7 pers.)  € 1,60
bereiding kort
   
   
   
   

Commentaren: 0