Algemeen
Dit gerecht kan ook voor 8 personen als je de verhouding verandert en er wat meer groenten bij doet. Het is een goed gerecht om te wecken. Heel fijn om er een paar weckpotjes van in de
kast te hebben staan als je een keer geen tijd hebt om te koken en geen dure kant-en-klaar-maaltijd hoeft te kopen.
Het recept is van Weckonline en was met varkensvlees; ik heb gekozen voor kipfilet. Ik heb deze keer reepjes genomen maar deze bleken een stuk duurder dan een hele kipfilet (namelijk € 10,-
i.p.v. € 8,75).
Even aanbraden en dan heerlijk tot we aan tafel gaan in de Ecostoof laten stoven zonder gas of stroom te gebruiken.
Zo maak je het
Lekker met rijst en atjar of zoetzure courgette.
Je kunt de pan met het vlees op tafel zetten of verdelen over de borden (en eventueel weckpotjes).
Als je het NIET gaat wecken, is het lekker om champignons mee te bakken en op het laatst een scheut slagroom erbij te doen (als je een feestmaal wilt voorzetten). Champignons en slagroom kun je namelijk niet wecken maar natuurlijk wel achteraf bij het opwarmen toevoegen.
Ingrediënten | Prijs |
1 kg kipfilet* (beter hele dan reepjes nemen) | 10,00 |
2 eetlepels azijn | 0,05 |
9 eetlepels ketjap | 0,40 |
9 eetlepel tomatenketchup | 0,31 |
2 volle eetlepels pindakaas | 0,05 |
1/2 zakje nasikruiden | 0,32 |
1 grote ui (of 2 kleine) | 0,05 |
200 ml water | |
(desgewenst sambal) | |
(eventueel champignons en slagroom) | |
Totaal (7 personen) | 11,18 |
Vergeet niet de fijnste pagina's te delen! ;)