RECEPTEN

BRUINE BONEN

Algemeen

Dit gerecht kan ook gemakkelijk voor 6 personen als je de verhouding rijst en bruine bonen wat verandert (meer rijst op het bord).

 

Zo maak je het

  • Spoel de bruine bonen in een vergiet onder de kraan af en laat het uitlekken.
  • Zet een pan ruim water op en breng het aan de kook.
  • Doe de rijst met een flinke snuf zout in de pan met water en laat deze 8 minuten zachtjes koken. 
  • Giet het water af en laat de rijst met de deksel op de pan een kwartier staan.
  • Verwarm een scheutje (olijf)olie in een hapjespan en rul het gehakt. Schenk eventueel het vet af.
  • Voeg de (uitgelekte) bruine bonen en de tomaatblokjes bij het gehakt.
  • Strooi naar smaak de currykruiden bij het bonenmengsel.
  • Laat goed doorwarmen. 

Wij vinden het lekker met tomatenketchup erbij.

 

Eet smakelijk! 
Ingrediënten Prijs
800 gr (blik) bruine bonen 1,45 
300 gr mager rundergehakt 2,99 
Blokjes tomaat 0,49 
Rijst 0,79 
Currykruiden  
Totaal (5 personen) 1,14 
boerenkool
prijs p.p.  € 1,14
bereiding kort
   
   
   
   

Commentaren: 0