RECEPTEN

BROODPIZZA

Algemeeen

Als we oud brood en/of strooikaas over hebben, bakken we een lekker knapperige broodpizza in een pan. Je kunt 'm natuurlijk beleggen zoals je zelf wilt of met wat je over hebt. Als je er champignons op wilt doen, moet je ze eerst bakken zodat ze niet zo vochtig meer zijn. De pizza op de foto is gemaakt met oud brood en overgebleven strooikaas, maar is wel met de volle prijs berekend.

 

Zo maak je het

  • Snij de korstjes van het brood
  • Meng in een kom de tomaatstukjes met een eetlepel olijfolie, de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper
  • Verdeel de andere eetlepel olijfolie over de bodem van de koekenpan en leg de sneetjes  strak tegen elkaar aan in de pan
  • Verdeel het tomatenmengsel over het brood (helemaal bedekken)
  • Leg op ieder sneetje brood een plakje ham
  • Strooi de kaas erover
  • Dek de pan af met een deksel en zet een paar minuten op zacht uur op tot de kaas is gesmolten (check af en toe de onderkant van het brood of het niet te donker wordt)
Eet smakelijk! 
Ingrediënten Prijs
4 sneetjes (oud) bruinbrood 0,16
100 gr tomaatstukjes uit blik 0,14
2 eetlepels olijfolie 0,10
2 eetlepels Italiaanse kruiden 0,05
1 eetlepel paprikapoeder  
Zwarte peper  
Snuf zout  
4 plakjes ham 0,16
50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas 0,66
Totaal (1 persoon/1 pizza van 4 sneetjes) 1,27
broodpizza
prijs p.p.  € 1,27
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0