RECEPTEN

BOERENKOOL

Algemeen

Voor 5 personen/porties. Lekkere wintermaaltijd waar Yaniek altijd zin in heeft. De boerenkool is vers helaas alleen in de winter en lente verkrijgbaar. Wij kopen gesneden boerenkool in een zak en doen deze altijd minimaal 1 dag in de vriezer, omdat volgens mijn moeder over de boerenkool altijd eerst 'vorst' heen moet. Pas lekker nadat het gevroren heeft dus bij een zachte winter doen we dit dus zelf in de vriezer voordat we 'm gaan koken.

 

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en zet ze net onder water op, totdat ze koken
  • Kruimel 2 bouillontabletten in het water
  • Schud de boerenkool op de aardappels en laat weer koken met de deksel beetje schuin op de pan (ongeveer 25 minuten)
  • In een koekenpan of hapjespan de spekjes zachtjes bakken (ongeveer 20 minuten)
  • Het vet uit de pan halen met keukenpapier of op keukenpapier in het bakje afgieten en na afkoelen in de vuilnisbak (nooit in de gootsteen)
  • Laatste 5 minuten water koken en een flinke scheut bij de spekjes voegen; 3e bouillonblokje erboven kruimelen (zodat je jus met spekjes krijgt)
  • Boerenkool afgieten en stampen
  • Spekjes-jus erdoor roeren
Lekker met een scheutje azijn en zilveruitjes. Desgewenst met rookworst (maar dan wordt het duurder).
Is prima in te vriezen; wij houden 3 porties over die je als 3x eenpersoons of 1x tweepersoons en 1x eenpersoons kunt invriezen. Ingevroren is de boerenkool 3 maanden houdbaar (wat fijn is al het niet meer in de winkel verkrijgbaar is).
Eet smakelijk! 
Ingrediënten Prijs
1 zak 500 gr gesneden boerenkool  1,78 
1 kg aardappels 1,79 
3 runderbouillontabletten 0,30 
Magere spekreepjes 2,99 
Scheutje  azijn 0,05 
(rookworst en zilveruitjes evt.)  
Totaal 6,91
boerenkool
prijs p.p.  € 1,40
bereiding gemid.
   
   
   
   

Commentaren: 0