RECEPTEN

Bami

Algemeen

Voor 7 snelle porties en heerlijk om een andere dag op te bakken/warmen. 

 

Zo maak je het

  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Rul het gehakt in een scheutje hete olie en giet eventueel vet af.
  • Breek de mienestjes boven het kokende water (fijn knijpen) en laat deze volgens de verpakking koken (8 minuten) en giet deze af.
  • Roerbak ondertussen de bami- en nasigroenten 5 minuten. 
  • Schep de boemboe uit het bakje bij het gehakt-/groentenmengsel en voeg 2 bakjes water toe (zodat de resterende boemboe er ook mee uitkomt). Warm de de boemboe 2 minuutjes mee door.
  • Meng de mie met het gehaktgroentenmengsel.

Lekker met zilveruitjes en eventueel satésaus of een sateetje maar zonder ook heel lekker. Als we bezoek hebben, maken we ook omeletreepjes erbij met aromatkruiden die we met de afgegoten mie en het gehaktgroentenmengsel mengen.

Op de foto staat een hoge hapjespan.

 

Eet smakelijk! 
Ingrediënten Prijs
1 pak mienestjes 500 gr (huismerk) 0,84
500 gr bami- en nasigroenten 1,99
Boemboe Conimex 1,42
Rundergehakt 500 gr 3,59
Totaal (7 personen) 1,12
bami
prijs p.p.  € 1,12
bereiding snel
   
   
   
   

Commentaren: 0