RECEPTEN

AppelPANCAKE

Algemeen

Misschien niet echt avondeten, maar wij hebben er soms 's avonds heel erg zin in. Of we maken het als we aan het einde van de maand, maand overhouden (i.p.v. geld :-)

 

Zo maak je het

  • Schil een appel, snijd deze door vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes
  • Giet een scheutje olie in een koekenpan en verhit deze
  • Bak de schijfjes appel en haal de appel na het bakken uit de pan
  • Doe de pannenkoekenmix en het water volgens de bereidingswijze op het pak in een beslagkom (voor 5 pannenkoeken 1/2 pak en helft van het water: 350 ml) en mix deze tot een glad beslag
  • Verhit een klontje boter of een scheutje olie in de koekenpan
  • Giet een dun laagje beslag in de pan (in het midden) en laat het beslag over de gehele bodem uitlopen.
  • Verdeel 1/4 van de gebakken appelschijfjes meteen over het beslag (leg het erop en druk het een beetje aan)
  • Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin op matige temperatuur

 

Tip: serveer de pannenkoeken met (poeder)suiker of stroop.

 

Je kunt eindeloos variëren:

In plaats van appel kun je ander vers fruit gebruiken, appelmoes, kersenjam of een toef slagroom. 

 

Eet Smakelijk!

Ingrediënten Prijs

Jumbomix voor Eierpannenkoeken (4 pannenkoeken)

0,36
Appel (1/4 appel per pannenkoek) 0,20
Zonnebloemolie  
Poedersuiker  
 Totaal 4 st., 2 p.p. 0,56
appelpancake
prijs p.p./2 st.  € 0,28
bereiding snel
   
   
   
   


Commentaren: 0