
Het nagerecht van het kerstdiner hoeft echt niet duur te zijn. Ze horen wel bij het kerstdiner, maar iedereen zit meestal al best vol na het voor- en hoofdgerecht, dus een grand dessert vinden wij niet nodig.
Vorig jaar hadden wij dit kerst(t)toetje voor € 0,50 per persoon (9 glazen)
Kers(t)toetje:
- 6 bastognekoekjes
- 1 sinaasappel
- 1/4 liter (geklopte) slagroom
- 1 beker Franse kwark
- 1 blikje kersenvlaaivulling

Soesjeskerstboom
- 16 slagroomsoesjes diepvries (€ 1,09)
- toefje spuitbusslagroom om de soesjes op elkaar te plakken
- poedersuiker
- plakje wit kokosbrood
- 50 g poedersuiker
Dit leuke idee zag ik bij Jumbo maar heb ik voordelig aangepast (geen geraspte kokos, geen citroen en minder kokosbrood).
Ook heb ik 250 g soesjes i.p.v. 400 g genomen. Ik heb het midden opgevuld met een glazen theezakjesschaaltje.

Kletskop met bol slagroomijs
- 2 kletskoppen
- bolletje huismerk slagroomijs
- toefje slagroom zodat de kletskop goed erop blijft liggen

Eton Mess
Deze maak je heel eenvoudig met aardbeien, stukjes meringue en met suiker opgeklopte slagroom.
De meringue maak je zelf met eiwitten of je koopt deze kant-en-klaar in de winkel (bijvoorbeeld de roze-witte schuimkransjes bij de Plus (€ 1,69).
De aardbeien zijn overigens in de winter momenteel schrikbarend duur.

Trifle
Met cake, fruit en slagroom kun je een mooie trifle maken (met laagjes). Hiermee kun je eindeloos variëren.
Deze kan in een grote glazen kom met een voet, maar ook in kleine glaasjes.
Misschien beter kersen uit een pot gebruiken of jam; de verse aardbeien zijn in de winter duur.

Chocolademousse zonder ei
Deze kun je maken van de eventueel overgebleven chocoladeletters met slagroom en suiker: slagroom opkloppen met suiker, de chocoladeletters (of reep chocolade) smelten en een klein beetje af laten koelen, door de opgeklopte slagroom spatelen en daarna afgedekt in de koelkast zetten.
Andere idee voor het kerstnagerecht:
-
Wentelteefjes met vanille-ijs en warme kersen
Dit recept staat op de Jumbo-site. Je maakt het met Fries suikerbrood, melk, ei en kaneel. Kersen met maïzena en vanille schepijs.
Hopelijk ideeën voor een stressvrij kerstdiner.
Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen!
Reactie schrijven