Waarom PayPal

Waarom PayPal

 

Ik wilde twee jaar geleden een fotograaf die in principe gratis foto’s ter beschikking had gesteld een vergoeding geven, maar dit kon alleen via PayPal. Het lukte me destijds niet om een account bij PayPal aan te maken omdat dacht dat ik deze alleen aan een creditcard kon koppelen en ik beschik niet over een creditcard. Ik was er al vaker tegenaan gelopen dat je betaling niet altijd mogelijk is via IDEAL. 

 

Ik ben momenteel enkele side hustles aan het uitproberen. Sommige hiervan betalen uit via PayPal. Wij willen het tegoed doorstorten naar onze aandeelrekeningen. Vandaar dat ik me er toch nog een keer in verdiept heb.

 

Je kunt PayPal wel koppelen aan je betaalrekening; een creditcard is dus niet noodzakelijk. Dat is wel fijn!

 

PayPal is een gratis betaalservice, mits in euro’s en niet in vreemde valuta. En mits je minimaal 1x per jaar interactie hebt gehad met je PayPal-rekening, anders wordt € 10,- in rekening gebracht voor de inactieve PayPal-rekening. Interactie kan bestaan uit even inloggen. 

 

Je kunt via PayPal wereldwijd geld overmaken en ontvangen. Ook kun je er betaalverzoeken mee versturen. Naast het ontvangen van opgebouwd tegoed via bijvoorbeeld Euro-/PanelClix of Storewards kun je PayPal ook gebruiken op Marktplaats bijvoorbeeld. Let op dat je je aanmeldt bij enquêtebureaus met hetzelfde e-mailadres als waarmee je een PayPal-account hebt aangemaakt. Klinkt misschien logisch maar als je een privé en een zakelijk e-emailadres hebt, gebruik je voor al je PayPal activiteiten hetzelfde e-mailadres.

 

Je meldt je binnen een paar minuten bij PayPal met een e-mailadres aan om PayPal te kunnen gebruiken. Je betaalt met je bankrekening, creditcard of PayPal-tegoed. Voor de koper is het via PayPal verrichten van betalingen in euro’s gratis. De verkoper die zich laat betalen via PayPal, betaalt een percentage provisie en een vast bedrag per transactie. 

PayPal biedt kopers aankoopbescherming voor niet of beschadigd ontvangen van producten, of producten die erg afwijken van de omschrijving. Let op: een aantal aankopen is uitgezonderd zoals het aankopen van onroerend goed en voertuigen. Zie hiervoor de voorwaarden van PayPal. Ook kun je retourkostenvergoeding via PayPal ontvangen indien je je bestelling met PayPal hebt betaald. Deze service dien je wel eerst te activeren. PayPal biedt overigens ook verkopersbescherming. 

 

Je betaalt iemand binnen enkele seconden en het enige wat je daarvoor nodig hebt is dus het e-mailadres van de ontvanger. Ook als je je opgebouwde tegoed wilt laten uitbetalen, heeft de andere partij alleen je e-mailadres nodig dat is gekoppeld aan de PayPal rekening. Er komt dus geen bankrekeningnummer meer aan te pas. Als je zelf geld ontvangt, krijg je hierover een bericht en kun je in je online rekeningoverzicht het tegoed zien. Dit geld kun je overmaken naar je bankrekening. 

 

Als je geld wilt toevoegen aan je PayPal-rekening, kun je dit doen via Paypal-opwaarderen.nl via IDEAL. 

 

PayPal is een veilige betaalservice. PayPal bestaat al ruim 20 jaar en wordt wereldwijd gebruikt, met name voor aankopen bij webwinkels. Je zet de PayPal app heel handig op je telefoon en als je telefoon hier geschikt voor is, open je de app met je vingerafdruk. Gebruik anders een veilig wachtwoord; je wilt het anderen niet gemakkelijk maken om jouw tegoed op te nemen. PayPal ondersteunt ook tweestapsverificatie als extra beveiliging zoals met Authenticator van Google of Microsoft. 

 

Een extraatje in de app is dat je tegoed aan goede doelen kunt schenken met één druk op de knop. 

 

 

Uitbetaling via PayPal is voor ons geen reden meer om ons niet aan te melden bij een enquêtebureau

Reactie schrijven

Commentaren: 0