De auto gaat weg!

De kosten verlagen

 

Ons financiële plan komt er in het kort op neer dat we eerst onze kosten verlagen en met de besparingen gaan beleggen. 

 

Tegelijkertijd proberen we naast het verlagen van de kosten, de inkomsten met side hustles te verhogen. De opbrengsten van de side hustles worden reeds automatisch naar een aandelenrekening overgemaakt. 

 

De rigoureuze kostenverlaging doen we met de volgende stappen:

 

 1. Versneld aflossen hypotheek Hypotheekrente verlagen
 2. Zonnepanelen Elektriciteitskosten verlagen
 3. Auto verkopen Autokosten verlagen
 4. Warmtepomp Gaskosten verlagen
 5. Gaskookplaat door inductie vervangen Gaskosten verlagen

 

Momenteel zijn we bij de 3e stap aanbeland en deze is denk ik wel de meest spannende. Ik heb al vanaf mijn 19e een eigen auto en nu gaan we dus overstappen op geen eigen auto meer bij de deur. 

 

Onze maandelijkse autokosten komen gemiddeld inclusief afschrijving neer op € 300,-.  Vlakbij ons huis staan 3 elektrische huurauto's van Amber waarvan de kosten erg mee lijken te vallen. Yaniek en ik hebben allebei een e-bike. Bovendien heeft Yaniek volgend schooljaar een OV-kaart waarmee hij met de bus en de trein kan reizen; de bushalte is dichtbij.

 

Ik schat in dat we met het wegdoen van de auto ongeveer € 200,- per maand kunnen besparen; zeker in de lente en de zomer. Maar eerst is nog een investering nodig van € 300 voor een extra batterij voor de e-bike, 2 grote fietstassen en een regenpak. Daarna kan het (be)sparen gaan beginnen!

 

We hebben lieve vrienden en familie met een auto dichtbij wonen. En er bestaan ook taxi’s.

 

En mocht het toch nog te vroeg voor ons blijken om geen eigen auto meer te hebben, dan kopen we weer een zuinige (liefst elektrische) auto terug; de opbrengst van de huidige auto wordt hiervoor gereserveerd. Dan hebben we het in ieder geval al geprobeerd. Maar we hebben er alle vertrouwen in. 

 

 

Onderweg naar duurzame financiële vrijheid

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0